Vw Golf mkVI GTI – Porsche influences

Posted on

SONY DSC

Na enkele tijd werd het bij Joeri tijd om zijn Audi in te wisselen voor een Golf mk6 GTI. En dan nog wel eentje in het knallende tornado rood! Het is wat anders dan zwart of wit!

SONY DSC

Het lijkt wel of Joeri trots is op de Belgische tri-color. De Zwarte OZ-velgen en de gele Porsche remschoenen in samenwerking met het originele tornado rood resulteren in een niet-doorsnee uitzicht dat we gewoon zijn.

SONY DSC

De matte zwarte OZ velgen in 19″ passen als gegoten in het plaatje als je het ons vraagt. 8J breed gesiert met een 215/35/19 Falken bandje.

SONY DSC

Het valt niet iedereen op maar de wielkasten vooraan zijn net ietsje anders dan het doorsnee voorvleugel van een Mk6 GTI. Deze werden door het Duitse Flachwerk enkele centimeters verbreed zodat er ook zonder luchtvering kan worden overgedraaid.

SONY DSC

Achter kon Joeri de originele remschijven niet laten voor wat ze waren koos hij om deze te vervangen door Golf 6R remmen. Niet enkel de looks zijn er maar ook de remkracht!

kifMe

SONY DSC

Velen denken dat deze Golf een luchtvering als ophanging heeft maar niets is minder waar. Een degelijke H&R Ultralow ophanging heeft het genoegen om Joeri zijn Golf dichter bij het tarmac te brengen.

SONY DSC

Geef gerust toe dat dit één van de knapste Golfjes 6 is die we de laatste tijd zagen, en daar heeft het leuke kleurtje héél wat mee te maken!

SONY DSC

Omdat de GTI net niet genoeg paarden genereerde voor Joeri besloot hij om via chiptuning enkele pk’s bij te kweken. Na de remap en met de Milltek uitlaat was de Golf 285pk en 400Nm rijk.

[embedplusvideo height=”476″ width=”598″ standard=”http://www.youtube.com/v/T6T0WuV1fKw?fs=1″ vars=”ytid=T6T0WuV1fKw&width=598&height=476&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3507″ /]

SONY DSC

Het betere ‘poepwerk’ is hier wel ter orde! De Milltek uitlaten zitten perfect op hun plaats en ze klinken fantastisch!

SONY DSC

Wat moet je toevoegen aan zo een klassevol GTI interieur? Inderdaad, niks tot weinig!

SONY DSC

MeguiarsPackaging1000x500-50