Vw Golf mkIII – Aircooled

Posted on

SONY DSC

Deze Golf mk3 is het overduidelijke bewijs als passie, vakmanschap, kennis en een graantje gekheid elkaar ontmoeten. Matthew Balls van Type 2 Detectives wist een mk3 te bouwen hoe Volkswagen hem gebouwd zou hebben moesten ze nog steeds luchtgekoelde motors maken.

SONY DSC

De standaard watergekoelde motor werd bedankt voor bewezen diensten en een 1641cc luchtgekoelde motor werd ingebouwd achteraan, zoals dit bij een luchtgekoelde wagen hoort. Een gemakkelijk werkje klinkt het zo maar niks is minder waar. Zo moest het vloerpaneel in de koffer plaats ruimen voor de motor en de gehele tunnel voor de versnellingsbak ook.

SONY DSC

Niets is wat het lijkt bij Matthew’s Golf, zowel de originele sturing en ophanging werden vervangen door deze van de luchtgekoelde versie. Zo kreeg de mk3 voor  CB Performance drop spindles mee en achteraan regelbare spring plates en uiteraard is het chassis ook netjes genotched!

SONY DSC

Om met de laatste trends mee te gaan werden zijn Fifteen52 velgen omgewisseld voor deze knappe 3SDM velgen. Staan hem beeldig!

SONY DSC

2013product_family1