Vw Golf mkI – Scirocco transplant

Posted on

SONY DSC

Na vele projecten gehad te hebben van een Golf 3 VR6 tot een Vw Bora was de tijd gekomen voor Robert-Jan dat hij een Golfje 1 moest en zou hebben, stond al jaren vast dat deze er ooit eens moest komen. Eéntje uit 1983 is het geworden.

SONY DSC

De bedoeling was om de mk1 in zijn originele staat te herstellen maar toch net die leuke extra’tjes toe te voegen die als buitenstaander niet opvallen maar er door de echte kenners wel worden uitgehaald.

SONY DSC

Eén van die leuke extra’s zijn de fantastisch uitziende 16″ Porsche S4 velgen. Vooraan mogen ze 7J breed tellen, achter 8J. Uiteraard werd er voor kwaliteitsrubber gekozen en werden er Dunlop Sp9000 banden 195/40/16 rondom gelegd.

SONY DSC

Waarschijnlijk het leukste extra’tje aan dit project is de 1.8liter 16v Scirocco motor die Robert-Jan wist te versieren. Het ziet er allemaal zo strak en perfect afgewerkt uit dat het bijna niet opvalt dat deze wagen niet werd afgeleverd met deze motor.

2010-meguiars-new-products

SONY DSC

De Scirocco 5-speed versnellingsbak werd uiteraard ook overgebouwd. Vakwerk!

SONY DSC

Fk mocht de verlaging verzorgen, zo kwam de Golf ettelijke centimeters dichter bij moeder aarde te liggen. Perfecte stance als je het ons vraagt maar met deze bodemvrijheid nog perfect mee te rijden.

SONY DSC

Het gele kleurtje is niet het origineel kleur dat op de mk1 stond bij aankoop maar we mogen wel vertellen dat dit een origineel VW kleur is dat je op de Golf van 1976 terug kon vinden, zo behoud hij toch zijn originaliteit.

SONY DSC

De rode Hella achterlichten en de originele Volkswagen en Golf logo’s geven de mk1 een magnifieke maar toch vintage uitstraling waar we allemaal zo wild van zijn.

SONY DSC

Het inox sportuitlaatje sluit mooi aan bij de rest van het project, tot in de puntjes afgewerkt en kwaliteitsvol!

SONY DSC

Porsche klinken lijken een must op elk retro Vw-project maar dit kunnen we enkel maar toejuichen!

SONY DSC

Een dashboard uit een 1982 model en de stoelen uit een 1976 model met geïntegreerde hoofdsteunen, details maken het…

SONY DSC

En wat is er zaliger dan je geliefde project zo te kunnen vervoeren? Dit is het privilege dat Robert-Jan heeft om bij een takeldienst te werken.

MeguiarsPackaging1000x500-50