Vw Bulli

Posted on

81. Internationaler Automobilsalon Genf 2011/Der neue Bulli

De VW bus is als geen ander in de wereld een voorbeeld van vrijheid. In 1950 maakte hij zijn debuut, en met een opvallend eenvoudig ontwerp. Interne Volkswagen code: T1. De Duitsers noemde het een Bulli, Amerikanen microbus. Nu Volkswagen de grote compactheid van deze legende herinterpreteert, lanceerde ze het concept voor een nieuwe generatie van Bulli! Ruimer als in 1950, zoals altijd, geweldig schoon zoals nooit tevoren.

Aangedreven door een elektromotor, uitgerust met zes stoelen en een info / entertainment control via iPad.

81. Internationaler Automobilsalon Genf 2011/Der neue Bulli

 

Dankzij de modernste technologieën werd een zogenaamde nul-emissie-voertuig ontworpen. De elektrische motor van de busjes levert 85 kW en 270 nm. De stille motor is voorzien van een maximale 40 kWh grote lithium ion accu. Deze opwindende combinatie zorgt voor een rijke bereik van maximaal 300 kilometer. Damn veel voor een elektrische auto.

81. Internationaler Automobilsalon Genf 2011/Der neue Bulli

In 11,5 seconden gaat het nieuwe Bulli van 0 tot 100 km/h;bij 140 km/h bereikt de Volkswagen haar hoogste snelheid (elektronisch gecontroleerd ).
Natuurlijk, zijn de uiterst efficiënte benzine en diesel directe injectie motor van Volkswagen deel van het concept alternatief. Motoren met 1.0 of 1.4 liter, economisch en nog sterk.

De visuele wereld van het meesterwerk is de nieuwe versie van de Bulli 3.99 meter lang, 1,75 meter breed en 1,70 meter hoog. De T1 was iets langer en hoger, en smalle. Met een wielbasis van 2,62 meter benut de Bulli bovendien zeer goed de totale lengte. De grote ten opzichte van de breedte van het voertuig van de Bulli (voor- en achterzijde 1.50 meter) zijn ook onderscheidend.

81. Internationaler Automobilsalon Genf 2011/Der neue Bulli

In tegenstelling  tot de Boxer motor in de Samba, werd de elektrische motor geplaatst vóór de vooras met voorwiel aandrijving . De elektromotor werd voorzien van een hoge – pulse omvormer en 12 volt DC/DC converters bedrading.

Om in de stijl van VW te blijven werden er smalle koplampen met L-vormige LED dagrij lichten en de LED lichten als “omgekeerde L” horizontaal gemonteerd. LED’s geven niet alleen een enorme helderheid , maar passen als gevolg van hun lage energiebehoeften ideaal in de elektrisch bediende Bulli . In de motorkap bevindt zich tussen de koplampen het VW logo.
Tot slot zijn de bumpers naadloos geïntegreerd in het front. Grote ronde koplampen, een vluchtinlaat en een zwarte frontspoiler. En de voortzetting ervan in het side skirts.Ook bijzonder mooi zijn de 18-inch lichtmetalen wielen. De chrome hub Cap is een eerbetoon aan de bus van weleer.