Peugeot 607 V6 – Kinky business!

Posted on

Wie deze auto ziet, zegt direct Kean Suspensions… Correct zeggen we dan. Deze Peugeot 607 is het troste bezit van één van de 2 gebroeders. Als Kenny kennende is het echter onmogelijk om een vierwieler langer dan 1 dag standaard te laten.

Wat je meteen opvalt is het mat zwarte kleurtje dat je dezer dagen op vele wagens ziet, echter is deze wel gespoten tot integenstelling van vele andere die gewrapt zijn.

Het andere punt dat je ook vrij snel opvalt is dat de 607 gewoon perfect ligt als we het over stance gaan hebben in combinatie met luchtvering. Als koningen in het vak weten ze perfect hoe ze dit moeten aanpakken!

De 19″ (echte) BBS Lemans sluiten naadloos aan bij de gerolde wielkasten. Als men over perfectie spreekt…

De BBS-wielen vooraan worden gesierd met een knappe Brembo Sport remblok. Hoe stop je anders die pittige V6?!

De leukste motor die Peugeot waarschijnlijk in zijn arsenaal heeft is deze V6 benzine motor, zonder twijfel. Kenny is dan ook niet bang om deze te gebruiken!

Goed voor een 210 trappelende pony’s, en met een Green sport-luchtfilter krijgen deze nog wat extra ademruimte.

Om eerlijk te zijn is dit een beeld dat we moeilijk uit ons geheugen kunnen wissen. Hoe de wagen ‘ligt’ is gewoon perfect, band-wielkast verhouding is pure waanzin!

Laat je niet om de tuin leiden door Kenny’s benen maar er is geen enkel Peugeot logo meer te vinden op de wagen, geen enkele sticker, nada! Van een cleaned body gesproken.

Het Accuair E-level systeem zorgt ervoor dat Kenny’s droomauto onder alle omstandigheden op de juiste hoogte blijft staan.

2 x 30 Liter-vaten geven genoeg lucht om een héle poos te ‘spelen’ met de wagen, de 2 grote Viair compressoren vullen deze dan ook heel graag op.

De 607 van Peugeot is en blijft een luxewagen en dat zie je ook binnenin. Knappe lederen zetels en houtafwerking, wat moet een mens meer?

Inderdaad, smeltend rubber!