New Bmw X4

Posted on

P90117635-highRes

BMW presenteert de BMW Concept X4, een studiemodel voor een nieuwe Sports Activity Coupé die de kwaliteiten van de BMW X modellen en die van een coupé op unieke wijze combineert. De Concept X4 rolt het succes van de BMW X6 uit in een nieuw segment en biedt opvallende proporties, hoogwaardige details en de dynamische rijkwaliteiten die van een BMW worden verwacht.

P90117634-highRes

De dynamische uitstraling van de BMW Concept X4 is te danken aan het sportief-elegante ontwerp met krachtige proporties, een strakke vormgeving en een vloeiende coupélijn. De nieuwe Sports Activity Coupé, die onder de BMW X6 wordt gepositioneerd, is 4.648 mm lang, 1.915 mm breed en 1.622 mm hoog. De lange wielbasis van 2.810 mm, de lange motorkap, de korte overhangen en de lichtmetalen 21-inch wielen benadrukken zijn atletische karakter.

P90117633-highRes

MeguiarsPackaging1000x500-50

P90117629-highRes

De BMW Concept X4 combineert klassieke BMW details met een extra portie dynamiek. De typerende nieren, de full-led-koplampen en de voorbumper met grote luchtinlaten zijn direct herkenbaar en geven de voorzijde van de auto een breed aanzien. Van opzij gezien zorgt het samenspel van het gespierde silhouet, de coupé-achtige daklijn en de karaktervolle Hofmeister-knik voor een uiterst dynamische uitstraling.

P90117630-highRes

De achterzijde wordt gekenmerkt door de markante bumper, de vlak geplaatste ruit en de brede ‘schouders’. De horizontale lijnen en de twee uitlaatpijpen accentueren ook hier de breedte van de auto. Andere eyecatchers zijn de driedimensionaal ontworpen, L-vormige led-achterlichten. De matzwarte oppervlakken verlagen de visuele hoogte van de auto en versterken het robuuste karakter van de BMW Concept X4. De herkenbare, sportieve BMW identiteit van de BMW Concept X4 komt verder tot uiting in de prominente wielkasten en de tweekleurige 21-inch wielen met hoogglanzend gepolijste spaken.

P90117631-highRes

De BMW Concept X4 staat, zoals elk BMW X model, garant voor toonaangevende prestaties, dynamische rijkwaliteiten, emotie en aantrekkingskracht. De BMW Concept X4 geeft een realistisch beeld van de toekomst van de BMW X familie en zet hierbij de lijn van de succesvolle BMW X6 voort in een nieuw segment. De BMW Concept X4 bezit alle eigenschappen die de BMW Sports Activity Coupé en de BMW X-modellijn zo populair hebben gemaakt.

P90117632-highRes

De productie van de nieuwe BMW X4 staat gepland voor 2014. De tweede Sports Activity Coupé van BMW wordt dan geproduceerd in de BMW fabriek in Spartanburg in de Verenigde Staten, waar ook de BMW X3, X5 en X6 van de band rollen.