Mercedes CLS63 AMG – Matt star

Posted on

Cartuner Wheelsandmore uit Duitsland introduceert de laatste fase III van hun prestatie upgrades voor de AMG Mercedes CLS63 bi-turbo motor, getiteld “Zeven-11”. De afkorting van de gegevens van de betere prestaties van de luxe coupe.

Wat  lijkt te imponeren met 525 of 557 hp (performance pakket), is snel overschaduwd door de tuning werking van Wheelsandmore. Nadat een  ontwikkeling die de dyno tests gecertificeerd aan de luxe tuner weelderige 700hp en 1100nm van het koppel en aangepaste software, aangepast aan de sport katalysatoren, gecombineerd met het uitlaatsysteem en een geoptimaliseerde luchtinlaat.

Om de brute kracht beheersbaar te maken, opwaardeerde de tuner  het wiel en band pakket ook tot het maximum. Sport Contact 5 P banden van Continental  op de vooras  255/30/20 op 10 “brede velgen en  305/25/20 achteraan met 12” velgen van het type 6Sporz² ultralight gesmeed. Om eer te brengen aan de “slechte look” van het totale concept, werden de 3-delige velgen  volledig mat zwart.

De matt zwarte uitlaten met Wheelandmore logos zijn ook vanop afstand bedienbaar om het geluid aan te passen, dit met de valvle-flap. De uitlaat vonken gecombineerd met de sport katalysatoren en geopende kleppen geven een woedend V8 vuurwerk .

Zodra de kleppen  gesloten zijn door de afstandsbediening, hersteld te pretmachine zich in zijn gewone staat.

Voor de gecombineerde mechanische-elektronische AMG biedt de fijne tuner ook een verlagings-kit aan, waardoor de coupe toenadering tot het asfalt rond de 30 mm biedt en een veel sportievere wegligging.

Uitgerust met een massa van fijne en exclusieve tuning delen die de standaard sobere zwarte coupe volledig deed veranderen. Op dat punt en op basis van de beste ervaringen in het verleden heeft Wheelsandmore een samenwerking opgericht met naburige autobedrijf warpping EFX uit Erftstadt in de buurt van Keulen. Een tweede huid op de seriële afwerking past perfect .

De combinatie van “Armageddon-matte-gray” en “licht-mat-zwart” samen met de bekende Wheelsandmore race streep geeft de gewenste mix van understatement en provocerend kracht van de natuur.