Meguiar’s tested – Ultimate wash mitt + Ultimate wash & wax shampoo

Posted on

Nu de zon weer eindelijk in het land is en de vorst stilletjes verdwijnt is de tijd gekomen om je favoriete wagen nog eens onder handen te nemen. Dit doen we vandaag met de Ultimate wash mitt (washandschoen) in combinatie met de Ultimate wash & wax shampoo.

Zoals voor elke wasbeurt spoelen we de wagen eerst af met water. Zo verwijderen we ook eerst het grootste deel overtollig vuil en zand.

Zoals je ziet kan de wagen na enkele weken vorst, zout en veel vuil van op de weg eens een wasbeurt gebruiken. De glans is ver te zoeken momenteel.

We vullen de Meguiar’s emmer (met dirt grid erin) met een kwakje Ultimate wash & wax shampoo.

Bij het vullen van de emmer zorgen we ervoor dat we een goede schuim-emulsie krijgen zodat deze samen met de washandschoen goed het vuil en zand absorbeert.

Dankzij de ingestikte naad in de washandschoen kan deze makkelijk vastgehouden worden binnenin. In tegenstelling tot washandschoenen van andere bepaalde merken heb je met deze washandschoen een goede houvast en lukt het inzepen en reinigen perfect.

Doordat je deze goed kan hanteren zijn ook de kleinste hoekjes en kantjes géén enkel probleem.

Het vuil komt in de speciale structuur van de handschoen terecht en ‘slorpt’ deze op. Dit zorgt ervoor dat het vuil geen krassen maakt in de lak.

De motorkap na het inzepen…

Na het afspoelen… let vooral op de water beading!

En zo glanzend ziet het er uit na het drogen van de motorkap. Een optimale glans en weer volledig zuiver gemaakt!

ULTIMATE WASH MITT

ULTIMATE WASH & WAX SHAMPOO