Filling your tires with nitrogen or air?

Posted on

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de automobilisten rondrijdt met een verkeerde bandendruk. In meer dan 80% van de gevallen betreft het een te lage druk.

Hoe komt dat?
Vergelijk het met een opgeblazen luchtballonnetje : na enkele dagen is deze leuke herinnering aan een dagje kermis volledig plat ! Het is een feit dat rubber poreus is, en alhoewel de band inwendig met een speciale minder poreuze rubberlaag bekleed wordt (de zogenaamde tubeless-laag) ,laat die toch nog steeds langzaam de lucht ontsnappen. Zodoende vermindert de druk na verloop van tijd met vijf a tien procent. De gevolgen van een te lage druk zijn misschien minder bekend : de wegligging van uw voertuig gaat drastisch achteruit alsook het remgedrag, Uw banden slijten sneller en onregelmatig, en Uw brandstofverbruik gaat omhoog . Metingen door fabrikanten wijzen uit dat 20% onderspanning, de levensduur van uw band met 1/3 inkort, en het brandstofverbruik met 5% kan doen toenemen.

over-vs-under-inflation-mustang-tires-02

Wat kan ik hieraan doen?
Eigenlijk zijn er 2 alternatieven : ofwel laat U regelmatig de druk van Uw banden controleren en bijblazen, toch zeker elke 2-3 maanden, ofwel kan U deze frequentie “verlagen” tot elke 6 a 9 maanden, door Uw banden te laten vullen met stikstofgas.

Waarom stikstof?
Het gebruik van stikstof is eigenlijk overgewaaid vanuit de formule 1 wereld en de luchtvaartindustrie. Stikstof heeft namelijk enkele interessante voordelen t.o.v. gewone lucht :

Een band, opgeblazen met gewone lucht, verliest 3x sneller zijn druk door de poreusheid van de rubber, vergeleken met een band, geblazen met stikstof. Bovendien bevat stikstof geen waterdamp : het is daarom beter voor uw alu of staal velgen omdat de kans op inwendige corrosie aan velg of ventiel wordt vermeden Verder is stikstof een inert gas. Zodoende is het nauwelijks onderhevig aan drukschommelingen, ten gevolge van verschillen in temperatuur. Dit is trouwens een van de belangrijkste redenen waarom vliegtuig- en F1 banden altijd met stikstof gevuld worden. Beeld je in dat een vliegtuig in een tropisch land vertrekt met banden op de juiste druk, maar dat deze banden zouden plat komen gedurende de uren dat het vliegtuig in de hogere luchtlagen vliegt, waar de temperatuur een heel eind onder 0 is. De tijd die het vliegtuig nodig heeft om te landen is veel te kort om de banden terug op te warmen.

1294458_173411049512132_1922444570_o1

Waarom worden banden niet steeds gevuld met stikstof?
“gewone” lucht is vrij beschikbaar. Stikstof dient speciaal te worden aangekocht in gasflessen, of gemaakt met behulp van een stikstofgenerator. Beide brengen een stevige investering mee die doorberekent dient te worden. Banden vullen met stikstof is dus niet gratis.

Nitrogen