Electrified Golf R

Posted on

De tegenhanger van BMW M GmbH of quattro GmbH (Audi) heet bij VW ‘Volkswagen R GmbH’ (voorheen Volkswagen Individual GmbH). Dit bedrijf is net als VW gevestigd in Wolfsburg en ontwikkelt sinds 2010 (weer) geïndividualiseerde R-modellen van de Golf, Passat en Scirocco. Nu is de sinds 2008 beschikbare Golf VI R (de VW Golf VII staat in de startblokken) met zijn ‘gerenoveerde’ viercilinderlijnmotor inclusief turbocompressor niet bepaald timide te noemen: standaard leveren de 1984 cm³ zo’n 270 pk (199 kW) en een maximale koppel van 350 Nm.

Het in het wrappen van premiumcars gespecialiseerde bedrijf CAM SHAFT in het Duitse Kempen (in de buurt van de Nederlandse grens bij Venlo) heeft onlangs een dergelijke VW Golf R eens flink aangepakt. Hieruit blijkt maar weer eens dat elk voertuig met relatief bescheiden middelen kan worden omgetoverd tot een uniek exemplaar. In samenwerking met het bedrijf MTB-Fahrzeugtechnik uit Essen is met hun softwareoptimalisatie om te beginnen de VW Golf R-motor opgevoerd tot een koppel van 325 pk en 430 nM.

De platina bougies en downpipe met sportcat leveren een cruciale bijdrage aan de furieuze stuwkracht van deze krachtpatser. De F2000-remschijven van Tarox en de sportremblokken hebben deze compacte acceleratieduivel volledig onder controle. Een bijzondere vermelding verdienen verder nog de vering van H&R en – voor een perfecte wegligging – de ultraleggeravelgen van OZ, inclusief bijpassende banden.

De titel zou je op het verkeerde been kunnen zetten. Bedoeld wordt in ieder geval de folie met de naam Electric Orange van Bruxsafol, waarmee CAM SHAFT de VW Golf R professioneel heeft gewrapt. Hierbij zorgt een speciaal soort, absoluut onregelmatig camouflagedesign vanaf de A-stijl richting de achterzijde voor een spectaculair effect.