DMPD – News article, to exaggerate!

Posted on

post

Het is niet allemaal goed nieuws wat DMPD betreft… Zoals we de kranten en nieuwskanalen kennen doen ze er graag een schepje bovenop en overdrijven ze graag ten top. Zo ook dit krantenartikel ten huize HLN.

It’s not all good news for DMPD… As we all know, newspapers and newschannels love to exaggerate and add some spectacular value to their stories. Like this newsarticle on HLN.

2010-meguiars-new-products

Source: Het Laatste Nieuws

De bewoners van Doel zijn woedend op het gemeentebestuur. Gisteren werd het dorp plots overspoeld door honderden getunede wagens uit alle hoeken van Europa voor een evenement waarvan niemand op de hoogte was. Navraag leert dat het college vorig jaar een vergunning had afgeleverd maar niemand wist blijkbaar dat het om zo’n grootschalige organisatie ging.

In de kerk van Doel vond gisteren een herdenkingsmis plaats voor de in februari overleden ere-senator Ferdinand De Bondt. De medestichter van het actiecomité Doel 2020 streed decennialang met hart en ziel voor het behoud van Doel en de polders. De Doelenaars wilden hem gisteren herdenken met een eucharistieviering en een tentoonstelling gewijd aan hem en zijn rijkgevuld leven. Van een ingetogen moment met getuigenissen, poëzie en muziek was echter geen sprake. Wel brullende motoren en uitgebouwde auto’s die af en aan reden door het dorp. Opmerkelijk is dat geen enkele bewoner op de hoogte was van het evenement. “Het was hallucinant”, getuigt een bewoner. “Plots stonden hier honderden wagens in het dorp met een veelvoud aan bezoekers. Het leek wel alsof het Scheldewijding was. Alle straten waren nagenoeg ingepalmd. Het ging om getunede auto’s die amper enkele centimeters boven het asfalt hangen. Ze stonden hier tentoongesteld maar een aantal reed continu rond door de straten, druk gefotografeerd door toeschouwers. We zagen nummerplaten uit heel Europa maar vooral Nederlanders, Duitsers en Luxemburgers.” De bewoners namen contact op met het gemeentebestuur en de politie maar in een eerste reactie kregen ze te horen dat voor het evenement geen vergunning was afgeleverd. Pas bij verder onderzoek kwam aan het licht dat er toch toelating was gegeven… in oktober vorig jaar. “We begrijpen niet dat men voor zo’n grootschalig evenement toestemming kan geven. Men wist blijkbaar totaal niet om wat het ging. Het hele dorp zat potdicht en van politie was geen spoor te bekennen.”

Vergunning uit 2013

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) was gisteren zelf verrast door het grootschalig evenement en belooft een onderzoek. “Ik wist het eerlijk waar ook niet meer dat we dit hadden toegestaan. Het college heeft blijkbaar al in september vorig jaar een vergunning afgeleverd. Normaal wordt elke aanvraag getaxeerd door onze eigen diensten die dan vervolgens advies geven. Hier is blijkbaar toch iets fout gelopen. Ik ga de collegenota’s terug opvragen en zien welke informatie wij toen ter beschikking hadden.”

Van de Vijver benadrukt dat het college ter goeder trouw handelde. “We staan enkele festiviteiten toe die een meerwaarde kunnen betekenen en geen beslag leggen op het leven in Doel. We worden tegenwoordig rond de oren geslagen met aanvragen allerhande, van tentoonstellingen tot filmopnames. Het decor van Doel is blijkbaar heel populair. In dit geval hebben we ons wel duidelijk misrekend. Als we hadden geweten dat het om zo’n groot evenement ging, hadden we het ofwel nooit toegestaan ofwel zeker teruggekoppeld naar de bewoners.”

De burgemeester belooft in ieder geval een grondig onderzoek. “Het kan zijn dat we ons schromelijk hebben vergist en een verkeerde inschatting hebben gemaakt. Een andere mogelijkheid is ook dat men ons foute of onvolledige informatie heeft verschaft. Als blijkt dat de organisatie ons om de tuin heeft geleid, zal er zeker nog een staartje aankomen.”

10440811_10205087689016382_1521723017232265572_n

low_KW_V3_Lieferumfang_BMW_F33