Bmw RS-M3

Posted on

Het in-house sport model van de 3-serie, de M3, sinds 1986. Ontwikkeld en ook oorspronkelijk geproduceerde (E-30 en E36 M3) door de BMW-dochteronderneming BMW M GmbH. Hun spreekwoordelijke macht maakt overal furore. Op de vlaggen van RS-RACINGTEAM bedrijf, gevestigd in Viernheim, in zuidelijke Hessen (in de buurt van Mannheim): staan de duidelijk zichtbare letters meer ADRENALINE voor uw zintuigen.

Genoeg motivatie voor de bemanning rond Sven Rau en Sonja Grüter, om de Beierse racing machine met weg verkeer certificering aan te pakken . Onder het label “RS-M3” – deze benaming is overigens de eigendom van het bedrijf RS-RACINGTEAM-M-race auto, alleen beschikbaar als een Coupé, een speciale soort ontstaan.

In dit geval,  450 pk of 331 kW bij 8.300 U/min beschikbaar vanaf vier liter cilinderinhoud van – vanaf 3.999 cm³, zijn gemaakt om precies te zijn, waarbij een maximum koppel van 431 Nm bij 4.100 U/min is toegepast. Als de elektronische Vmax zijn opgeblazen, loopt hij 299 km/h. Met slechts twee zitplaatsen  sprint hij vanuit stilstand van 100 km/uur in 4,6 seconden i en 200 km/h-barrière valt in 14,7 seconden.

Het voertuig is bovendien 190 Kg lichter dan de standaard tegenhanger!Het interieur van de BMW RS-M3 is daardoor sterk gemarkeerd door DMSB-gecertificeerd veiligheid cel van WIECHERS-Sport, die volledig gelast is. Het instappen is als gevolg van de rol kooi zichtbaar minder eenvoudig dan ervóór, maar het biedt de passagiers een uitstekende bescherming van BMW RS-M3 en verhoogt enorm the body van het voertuig. Twee gecertificeerde harde shell zetels bieden ruimte voor twee passagiers en vernieuwende bescherming als gevolg van 6-punts gordel. Brake pads en de luchtstroom van motorsport, evenals stalen flex remleidingen bieden voldoende af remming  bij de adrenaline van de snelheid.

De belangrijke verbinding tussen voertuig en het wegdek  bestaat in dit geval uit gesmede ATS-Superlight-wielen in formaat 10 x 19 inch rondom, met inbegrip van sport banden. Een bijzonder groot aandeel in het succes van de BMW RS-M3 is het uitsluitend vervaardigd chassis van BMW RS-M3 geleverd door het Bilstein bedrijf.

Bilstein B16 PSS10 werd ontwikkeld in geavanceerde samenwerking, omdat er geen vergelijkbare modelenl met tienvoudige verstelbaarheid MOT goedkeuring zou kunnen bieden.Waarden, die om de race track schreeuwen, speelt waar het kan volledig zijn gemodificeerde capaciteiten uit.

Hij kan zelfs op de weg , dankzij de bovengenoemde MOT goedkeuring.Het  sportieve, alsmede compromisloze algemeen concept van RS-RACINGTEAM is in elk geval overtuigend. De BMW RS-M3 kan worden gekocht in Viernheim als  nieuwe auto met individuele prestaties  vanaf  80.000 euro. En voor maximaal 110.000 euro is er ook een volbloed street legal raceauto beschikbaar!