Bmw M & Moto GP teamup!

Posted on

P90118671-highRes

Voor het eerst sinds zijn introductie tijdens de NAIAS in Detroit zal de BMW M6 Gran Coupé in het openbaar en rijdend te zien zijn. Dit weekend al zullen de eerste kilometers gemaakt worden op het Losail Circuit in Qatar. En dat natuurlijk allemaal in klassieke M-kleuren getooide BMW’s.

P90118670-highRes

Natuurlijk is er wel een sterk aangepaste versie voor nodig om het motorgeweld de baas te kunnen zijn. Maar begrijpelijkerwijs heeft BMW geen motorische tweaks uitgevoerd op de V8 die in het vooronder van de M6 Gran Coupé ligt. Dat betekent dat er 560 pk gegenereerd wordt en dat de M6 Gran Coupé in 4,2 seconden naar de 100 km/h zal sprinten. Er zijn wel diverse kleine aanpassingen aan de vierdeurs coupé gedaan om de M6 de ideale Pace Car te laten zijn.

P90118669-highRes

Naast de M6 Gran Coupé worden er nog verschillende high-performance modellen ingezet tijdens de weekenden van de MotoGP. Een M6 Coupé en een M5 krijgen naast de M6 de taak om als Safety Car te fungeren en de dienstdoende artsen krijgen twee M550d xDrive Tourings ter beschikking als medical cars. Als laatste zal de zogenaamde ‘Safety Officer’ de baan opgaan met een BMW M3 Coupé en zullen er twee nieuwe BMW HP4s motoren afgeleverd worden als Safety Bikes.

P90118668-highRes

Naast veiligheid krijgt een aantal BMW’s de taak om VIP-gasten te vervoeren en een unieke blik achter de schermen te geven tijdens de raceweekenden. Zo is het mogelijk om in de garages van de teams te kijken, te praten met de huidige coureurs en een babbeltje te maken met Loris Capirossi, voormalig deelnemer aan het MotoGP-kampioenschap en huidig MotoGP Expert van BMW M GmbH.

MeguiarsPackaging1000x500-50