Bmw E21 – Rally inspired

Posted on

Velen zullen Dieter Verboven gekent hebben omwille van zijn vorig project, de felblauwe widebody Bmw E30. Een machine waar ettelijke maanden werk in de widebody is gekropen en een afwerking die men hier amper kende.

Omdat tijden veranderen en auto’s komen en gaan was het tijd om eens een E21 (320) uit 1980 onder handen te nemen. Omdat Dieter de man is die van performance houd werd dat ook weerspiegelt op zijn project!

Wat waarschijnlijk het meeste opvalt aan deze E21 zijn de weide spatborden. Niets is wat het lijkt want deze zijn oorsprongkelijk van een Bmw 2002. Dieter en zijn bodyworker Gert slaagden erin deze zo aan te passen dat deze ervoor gemaakt lijken. Missie geslaagd allesinds!

Voor valt ons de grote Kamei-spoiler op, deze zorgt voor de betere luchtgeleiding naar de intercooler.

Als je van een leuk achterwerk spreekt, dit is er ééntje! Brede dijen, dikke wielen en dan de dubbele uitlaten die echt wel nodig zijn om de aangepaste 325i motor te laten ademen.

Deze wielen zijn ook afkomstig van Dieter’s vorige project maar lijken voor deze wagen gemaakt. De 3-delige Tramont Staria velgen komen in 8.5J breed voor en achteraan met een duizelingwekkende 11.5J breed!

Standaard kwam de E21 met een 2 liter motor maar dat was niet genoeg voor Dieter. Daarom bouwde hij de 2.5i motor van uit zijn E30 in de E21. Toewijding ten top en ultieme klasse en lef!

Een stevige kuipstoel, een rolkooi en al even stevige gordels is alles wat hij nodig heeft om zich te amuseren! Aan de veiligheid werd ook gedacht uiteraard!

Dit is een wagen waarmee gereden mag worden, niet de zoveelste show-wagen waar enkel eens rond de kerk mee word gebolt!