Bmw Concept 4 Serie Coupé

Posted on

BMW presenteert de Concept 4 Serie Coupé. Het studiemodel geeft een realistisch beeld van de vijfde generatie van BMW’s middelgrote coupé. De BMW Concept 4 Serie Coupé heeft ten opzichte van de huidige BMW 3 Serie een volledig eigen karakter, een nog exclusievere uitstraling en nog dynamischere rijeigenschappen. De auto is gepositioneerd boven de BMW 3 Serie en markeert het begin van een nieuwe modelserie.

De BMW Concept 4 Serie Coupe voegt een nieuwe dimensie toe aan de kwaliteiten van de BMW 3 Serie Coupe op het gebied van esthetiek, dynamiek en elegantie. BMW geeft het nieuwe model een eigen karakter met een stand-alone ontwerp. Het cijfer 4 staat bij BMW voortaan voor een modelserie met een uiterst esthetische en dynamische uitstraling. De nieuwste toevoeging aan het modellengamma van BMW bouwt voort op een mooie traditie van de grote BMW 6 Serie en BMW 8 Serie Coupé’s. De BMW 4 Serie staat voor nog meer sportiviteit, exclusiviteit en een duidelijkere differentiatie van de BMW 3 Serie.

De BMW Concept 4 Serie Coupé heeft een 50 mm langere wielbasis (2.810 mm) dan de huidige 3 Serie Coupé, terwijl de spoorbreedte aan de voorzijde 45 mm (1.545 mm) en achter 80 mm (1.593 mm) groeide. Samen met de toegenomen lengte van 4.641 mm en de 16 mm lagere daklijn staat de BMW Concept 4 Serie Coupé garant voor uitzonderlijk dynamische proporties.

De atletische en bijzonder elegante uitstraling van de BMW Concept 4 Serie Coupé wordt bepaald door het sportieve silhouet, het fraaie lijnenspel op de motorkap, de korte overhangen en de karaktervolle full-LED-koplampen. Het typerende BMW design, dat altijd in beweging lijkt te zijn, is verder verfraaid met in aluminium afgewerkte luchtinlaten, buitenspiegels en deurgrepen.

Het markante gezicht van de BMW Concept 4 Serie Coupé is onmiddellijk herkenbaar en vertoont overeenkomsten met dat van de BMW 3 Serie. Het accentueert bovendien het dynamische karakter van deze elegante coupé. Andere highlights zijn de exclusieve lichtmetalen 20-inchwielen met een driedimensionaal multispaakdesign en de L-vormige LED-achterlichten, die de breedte van de auto optisch benadrukken.

Het interieur van de BMW Concept 4 Serie Coupé volgt het traditionele BMW recept, waarbij sportiviteit en exclusiviteit naadloos samengaan. Het op de bestuurder gerichte dashboard blinkt uit in ergonomie en door het slimme gebruik van lijnen en vlakken wordt het sportieve en veilige gevoel van ruimte extra bekrachtigd. De kleuren en materialen zijn ontwikkeld door BMW Individual en zijn exact afgestemd op de geometrie van het interieur. Het fraaie samenspel van zwarte en bruine tinten, contrasterende stiksels en houten sierlijsten creëren een luxueuze en exclusieve sfeer.