Audi TT – True blood

Posted on

Zoals Maarten zelf zegt, het tunen zit in je bloed. Hij had een perfect beeld voor ogen hoe zijn TT er zou moeten uitzien als hij deze standaard aankocht. Hij had dan ook een paar perfecte TT’s als voorbeeld gehad. Denk maar aan die van Goldfinger of Normski.

Na even op een schroefkit rond gereden te hebben vond Maarten dat deze toch nog niet laag genoeg was en wisselde hij deze in voor een luchtophanging van bij Melovan. Een GAS (German Air-ride System) installatie op Koni dempers bracht genoeg voldoening!

Zoals je ziet is dit kleurtje alles behalve het standaard. Maarten koos ervoor om een kleur uit het Ford-gamma te kiezen. Er werd eerst geopteerd voor een Volvo kleurtje maar dat paste bij nader inzien toch niet zo bij het alcantara interieur dat al reeds herdaan was.

Na een lange lijdensweg van ondertussen 6 setten velgen zijn de 3-delige Sat-autosport velgen degenen die mogen blijven. Maarten wou een velg met een hoge x-factor en een toch vrij exclusief gehalte. Daar slaagden deze 18″ Sat’s perfect in.

Van ‘cleaned’ gesproken, daar is deze TT een perfect voorbeeld van. De gecleande bumpers stralen pure klasse uit!

Omdat het koetswerk-kleur toch al van de Ford stal is besloot Maarten ook om de kuipstoelen uit het Ford-gamma te gaan zoeken. Deze schoonheden vond hij in een Ford Mondeo ST220. Naast dit vinden we ook een oase van stijlvol alcantara terug, van vloermaten tot dakhemel!

Details die het hem doen, zo werkte Maarten een air-ride metertje in in het luchtrooster. Knap!

Een 1.8T met 180pk is meer dan genoeg voor deze op en top showcar!