Audi R8 by ABT

Posted on

Rood is de kleur van de liefde –  “Liefde op het eerste gezicht” zullen veel bezoekers van auto salons onder meer dat van Genève,gevoeld hebben  toen ze de ABT R8 GT S ontdekten.

Met de snelle vorming en natuurlijk zijn rode Chromefolie, de Spyder trok de amoureuze blikken maar ook ronduit magische. ABT SportsLine vraagt de contrasterende elementen van carbon niet alleen als een visuele uitroepteken te begrijpen: gewicht optimalisatie stond ook in de specificatie als voorbumper, Zijskirts, Achterbumper achtervleugel, schijf frame Panel, lucht scoops, voorste kap en spiegels waren gemaakt van carbon versterkt kunststof (CFRP).

Bovendien, waren de motor en huik dek, evenals de buitenkant versierd met Carboninleg. Naast het lichtgewicht programma onderging ABT de R8 5.2 FSI V10 basis natuurlijk een aanzienlijke stijging van de prestaties. Zo trekken de V10-motor uit de 5,2 liter nu brute 620 PS (serie: 525 HP), de R8 GT-S met zijn roestvrij staal sport uitlaatsysteem , ook relatief ongeremd in de wereld.  Hij gaat  in slechts 3,6 seconden tot 100 km/h Sprint en bereikt een topsnelheid van 320 km/h.

De combinatie van een abt chassis met ook in-house CR Superlight wielen (9 x 19 en 11 x 19 inch) houdt de R8 veilig op de weg. U kunt ook BR velgen kiezen die beschikbaar  zijn in 20-inch. In het interieur is ook het een en andere verbeterd : de zitplaatsen, de delen van de deurpanelen en instrumentenpaneel werden uitvoerd in leer. Rode carbon kan worden gevonden op het stuurwiel, middenconsole, schakelpook en deur panelen. Aanvullende accenten zijn rode veiligheidsgordels en verlichte  instaplijsten.