911 50-years party at Camshaft!

Posted on

cam_shaft_porsche_18

Het is moeilijk te bevatten, maar de 911-serie van Porsche bestaat alweer vijftig jaar. Tijd dus om de jubilaris uit Zuffenhausen, in dit geval een Porsche 997 Turbo, in een uniek nieuw jasje te steken, moeten ze bij CAM SHAFT hebben gedacht.

cam_shaft_porsche_14

Het bedrijf uit Kempen, niet ver van de Nederlandse grens bij Venlo, heeft zich voor zijn exclusieve klantenbestand toegelegd op het creëren en realiseren van unieke designs en trekt daarmee klanten aan uit heel Europa: van Boedapest, Wenen, Monaco, Zürich en Amsterdam tot het noordelijke Oslo.

cam_shaft_porsche_9

Speciale wensen voor de meest buitengewone designs worden, voorzover mogelijk, gerealiseerd en als het voertuig de gespecialiseerde garage verlaat, weten klanten zeker dat er nergens nog zo een auto rondrijdt. CAM SHAFT voorziet voertuigen niet alleen van eenkleurige folies (die krijg je inmiddels op bijna iedere straathoek) maar gaat de uitdaging aan om speciale verzoeken van klanten, hoe excentriek ook, volgens de hoogste kwaliteitsstandaards uit te voeren. En veelal overtreft het uiteindelijke resultaat daarbij de verwachtingen!

 

cam_shaft_porsche_5

 

Terug naar onze jubilaris. Het wrappen in een tweekleurige, zeer luxe folie in retrodesign, met een harmonieuze afwisseling van lichtblauw en oranje kost € 2800,-. Voor de instaplijsten en zichtbare randen van de portieren komt daar nog eens € 700,- bij.

cam_shaft_porsche_8

Een investering die zeker niet mag ontbreken: niets is lelijker dan wanneer, bij het openen van de portieren, de originele kleuren van de verder volledig gewrapte auto te voorschijn komen.

cam_shaft_porsche_1

 

De Porsche 977 Turbo is overigens nog vóór de optische tuning onder handen genomen door de ervaren tuner 9ff uit Dortmund, met de volgende modificaties: uitlaatsysteem inclusief sportkatalysator en geoptimaliseerd uitlaatspruitstuk, een grotere interkoeler, luchtfilter, benzinedrukregelaar en natuurlijk de aangepaste elektronica.

 

cam_shaft_porsche_17

Daarnaast wisten ze 65 kg gewicht te besparen. Ook aan de prestaties is gewerkt, met opzienbarende versnellingstijden als resultaat: 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden, van 100 naar 200 km/h in 6,0 seconden en van 100 naar 300 km/h in 20,3 seconden. De Porsche beschikt over 650 pk (= 478 kW) waarbij de koppel begrensd is op 800 Nm om schade te voorkomen. Ook de koppeling is natuurlijk aan de nieuwe prestaties aangepast. Een schroefset van Bilstein en de velgen van OZ Ultraleggera zorgen voor een verbeterde rijdynamiek. Noemenswaardig wat het interieur betreft zijn de achteraf gemonteerde kuipstoelen.

cam_shaft_porsche_11