Welcome to Meguiar’s!

Posted on
Klaar voor Meguiar’s? Test! Product features! Videos! How to’s! …
Wie & wat?
Meguiar’s Belgium powered by Polish & Cleaning Products  www.meguiars.be
Missie
Mensen de experience te laten beleven hoe het best een wagen wordt onderhouden!
Beschrijving
Meguiar’s Belgium participeert in de groei van Meguiar’s onderhoudsproducten voor de Europese markt.Dit Amerikaans merk van onderhoudsproducten bestaat meer dan eeuw en deelt nog steeds de passie voor mooi glanzende wagens.Na 100 jaar is de passie nog steeds een Famillie-aangelegenheid!

Wat een eeuw geleden begon als een eenvoudig meubelpolijstlaboratorium en -fabriek in de garage van oprichter Frank Meguiar Jr. is nu begonnen aan zijn vierde generatie van Meguiar famillieleden. Met zijn 100-jarige bestaan in 2001, is Meguiar’s nu een van de wereldleiders in oppervlaktebehandelende bedrijven, hoogwaardige produkten makend voor elk denkbare type oppervlak.

[embedplusvideo height=”476″ width=”598″ standard=”http://www.youtube.com/v/7A1PVvkND9U?fs=1″ vars=”ytid=7A1PVvkND9U&width=598&height=476&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4522″ /]De meeste bedrijven hebben moeite met de overdracht naar de tweede generatie » aldus Barry Meguiar, president en CEO van Meguiar’s Inc. « en wanneer dit plaatsvind verliest men vaak hun voorsprong. Het verschil met onze famillie is een aangeboren passie voor wat we doen…het is de krachtbron die ons elke dag inspireerd en voortstuwd. We zien ons bedrijf meer dan enkel een bedrijf en middel van bestaan. Eerlijk gezegd, als da talles was dan hadden we al lang geleden verkocht. Dat is wat het merendeel van succesvolle familliebedrijven doet.Zelfs in zijn stoutste dromen kon Barry’s grootvader, Frank Meguiar Jr. niet hebben voorzien hoe zijn eerste fles met meubelpolijstmiddel in 1901 zou evolueren in de daaropvolgende 100 jaar. Toen hij begon maakte hij telkens één fles polijstmiddel per keer met een eierklopper. Uiteindelijk was hij in staat ‘s om nachts genoeg produkt te maken voor de orders van de volgende dag die voor de boodschappen van die dag betaalden.

De komst van de eerste paardenloze koetsen creeerden Frank Meguiar’s interesse voor de auto. Gemaakt van hout gebruikten deze dezelfde beschermings als meubels. Het was een makkelijk omschakeling die Meguiar’s aanwezigheid in de autowaxindustrie van vandaag inluide.

Vanaf zijn eerste fles meubelpolijstmiddel besloot Frank Meguiar Jr. nimmer een produkt te verkopen als hij niet overtuigd was dat dit het allerbeste beschikbare produkt was. Tot op de dag van vandaag volgt de famillie dit dictaat en heeft als resultaat wereldwijd millioenen enthousiaste gebruikers gegenereerd. De famillie typeert haar klanten als « dolenthousiaste fans

Toen Frank Megiuar Jr. in 1950 overleed namen zijn drie zonen, die zijn zakenpartners waren, het bedrijf naar het volgende nivo. Maurice, de oudste, was de verkoopmanager. Malcom, Barry’s vader, die zijn vader’s voorliefde deelde voor produktsamenstellen, maakte het merendeel van de samenstellingen die we nog steeds maken, waaronder Meguiar’s Cleaner Wax, die de No. 1 verkopende autowax is in Amerika. De jongste van de drie broers, Kenneth, leidde de produktie. Het was de perfecte samenwerking, en door hun inzet en leiderschap groeide het bedrijf voortvarend.

In de eerste jaren waren Meguiar’s Mirror Glaze polijstmiddelen en waxen gericht op professioneel gebruik, en voornamelijk gebruikt door automobielfabrieken, autodealers, garages, en detailers. Het merendeel van « custom paint » spuiters polijsten hun auto’s met Meguiar’s produkten, zodoende had het merendeel van de auto’s in shows een afwerking bereikt met Meguiar’s professionele produkten.Toen autoshows meer bekend werden in de jaren 60 werd het voor de talrijke bezoekers duidelijk dat het de Meguiar’s polijstmiddelen waren die de hoogglanzende afwerking creerden. In fors toenemende mate begonnen klanten hun detailhandel te dwingen om Meguiar’s Mirror Glaze produkten in hun programma op te nemen.Noodgedwongen door de vraag van deze enthousiaste fans introduceerde de famillie formeel de autoproduktenconsumentenlijn in 1973. Vandaag de dag voedt de Meguiar’s produktenlijn de consumentenmarkt.

Vanaf het begin zijn de Meguiars actieve deelnemers in de autoverzamelingshobby. Wij zijn de autojonges die toevallig in de autowax business zitten. « De ultieme ervaring voor ons is wanneer onze beide passies samensmelten in de vreugde van « Best of Show : winnaar die onze produkten gebruiken » Dat is een regelmatig voorkomende gebeurtenis

Tijdens de 50ste lustrum van het vorig jaar gehouden prestigieuze Pebble Beach Concours d’Elegance, de meest bekende autoshow ter wereld, gebruikten 21 van de 25 Best of Class winnaars Meguiar’s produkten om hun perfecte afwerking te bereiken.

Megiuar’s sponsort en bemant meer dan 150 autoshows in Amerika varierend van elk autotype van hot rods en opgevoerde auto’s tot zeldzame sportwagens en oldtimers…Barry en zijn vrouw Karen zijn persoonlijk betrokken bij veel van de vooraanstaande shows. Daarbij ondersteunt de famillie ieder jaar meer dan 1500 clubbijeenkomsten. Bij bijna elke autoshow en automuseum in Amerika kom je Meguiar’s produkten in overvloed tegen trots gebruikt voor het onderhoud en tonen van geprezen auto’s.

Meguiar’s liefde voor de autoverzamelingshobby wordt ook in de ruimte uitgedragen. Meguiar’s On Air, een internationaal, multi-media uitzendnetwerk voor televisie-, radio-, en internetgebruikers zendt live uit van vooraanstande autoshows wereldwijd. Mede-gepresenteerd door host Barry Meguiar, samen met Amerikaanse talkshow presentatoren van diverse zenders, maakt Meguiar’s On Air vooraanstaande autoshows live bereikbaar voor miljoenen toeschouwers. Barry presenteert ook Car Crazy Radio op de Talk America Radio zender en Car Crazy Television op het Speedvision kanaal, kijkers en luisteraars een insider’s blik brengend van de boegbeelden van de autoverzamelingshobby.Als erkenning voor een groep hobbyisten voor jaren van autopreservering heeft de Meguiar famillie de Meguiar’s Award gecreerd, die jaarlijks een persoon die significant de autohobby heeft beinvloed wordt benoemd to « Person of the Year » Beroemde automobielkunstenaar Dennis Hoyt is aangesteld om een houten sculptuur te vervaardigen om deze eer te herinneren. Onder voormalige Meguiar’s Award winnaars vind men de oprichter van Petersen Publishing, Robert E. Petersen, beroemd verzamelaar en voorman, Bruce Meyer, en NBC’s Tonight Show presentator, Jay Leno.

Internationaal heeft Meguiar’s immer-uitbreidende wereldwijde organisatie een hoofdkantoor in Hong Kong en dochters in Toronto, Parijs, Keulen, en Sydney. Meguiar’s intense focus op training en resultaat, samen met produkt kwaliteit, hebben het respect verworven van automakers als BMW en Mercedes-Benz die met Meguiar’s samenwerken wereldwijd. Meguiar’s is raadgever aan het merendeel van vooraanstaande automakers wereldwijd op het gebied van verfkwaliteit en verfkorrekties in de fabriek en bij de dealer. Bovendien verschaft Meguiar’s vaak huismerkprodukten aan autofabrikanten die ze in hun dealerships verkopen.

De hedendaagse high-tech, blanke lak afwerkingen vereisen een komplete her-opvoeding om deze in « show-room » conditie te houden. Meguiar’s verschaft gedetailleerde training via haar eigen, technische lokaties, mobiele trainingscenters, gedetailleerde technische datasheets en trainingvideo’s.

Meguiar’s technische experts werken nauw samen met de verffabrikanten, autofabrikanten, autodealers, garages, en details om haar produkten hoogwaardig en gebruiksvriendelijk te houden. Dit voedt de voorsprong in Meguiar’s consumentenprodukten.

Terwijl Meguiar’s hoofkantoor in Irvine (Californie) staat, produceert zij haar produkten in haar 22 m2 « state of the art » fabriek in Nashville (Tennessee). Alle produktie vindt plaats onder het inspecterende oog van voorzitter Mike Meguiar, en zijn broer Frank – de zonen van tweede generatie Kenneth Meguiar.

De famillieonderneming produceert nu meer dan 300 verschillen cleaners, polijstmiddelen, waxen, conditioners, en beschermers voor huizen, auto’s, boten, treinen, en vliegtuigen, en bijna elk ander denkbare type oppervlak. Frank Meguiar Jr.’s traditie voortzettend , draagt elk produkt de belofte het beste in zijn categorie te zijn.

Dit verhaal is typisch Amerikaans, de oude foto’s lijken op scenes uit een Rockwell schilderij, en Meguiar’s produkten zijn nog steeds aanwezig in bijna elke autoshow, automuseum, car detailer, en autodetailhandelaar in Amerika.