Vw Golf mkI – Carried Away

Posted on

Rob uit het verre Engeland kon deze Golf mk1 kopen voor een appel en een ei. De bedoeling was om er een beetje mee rond te cruisen en dan terug van de hand te doen.

Zijn passie voor tuning, en waarschijnlijk ook de invloed van zijn beste vrienden van Tuk-Customs besloten anders over het lot van deze 1. Een volledige make-over was in de maak!

Na een 12-tal maanden hard sleutelen aan de Golf staat hij als nieuw. De nieuwe witte laklaag en de luchtvering zorgen ervoor dat je nooit zou denken dat deze uit 1983 afkomstig is.

Wat misschien het meeste is aangepast zal de motorbaai en motor wel zijn. Rob besloot om een 1.8liter 16V motor te plaatsen, de motor die tot in de fijne puntjes werd aangepast en opgevoerd voelt zich dan ook lekker thuis in de cleane motorbaai!

Rob besloot om te kiezen voor een solide air ride ophanging, een nog hoger show gehalte en een nog dieper contact met moeder aarde was bereikt.

Uiteraard geen air ride ophanging die zomaar plug and play is maar een op maat gemaakt systeem door zijn vrienden van Tuk-Customs. Zo kan Rob elke wiel appart bedienen en dit in stijl met deze afstandsbediening!

De air ride in combinatie met de 15″ BBS RM’s en aangepaste wielkasten geeft de auto een stance en look waar velen van dromen! Doel bereikt!

De smalle bumpers en ‘swallowtail’-achter maken er een héél fris geheel van, de brede wielen achteraan maken het plaatje af uiteraard!

Sportiviteit staat centraal bij deze Golf, dus werd er voor het interieur ook gekozen voor een sportief uiterlijk. Dit stuurtje uit een vorig model Kever staat dan ook niet mis.

En om het af te maken besluiten we met deze kuipstoelen die rechtstreeks afkomstig zijn uit een Porsche GT3. Pure klasse!