Vw Bug – Rusty!

Posted on

Na wat zoekwerk vond Diëgo een kevertje naar zen zin. Namelijk eentje van 1967 met een 1300 cc motortje volledig origineel en in een redelijke staat. Iets waar hij echt zijn zin kan mee doen.

Zoals de meesten weten kon deze natuurlijk niet lang origineel blijven… Al snel moest deze wat dichter bij de grond gebracht worden.

Dit gebeurde vooraan door middel van luchtvering daar deze lager kan dan de gewone verlagingsveringen . Achteraan werd de originele vering van de kever aangepast door plaatselijk luchtveringbedrijf.

Voor de wielen werd gekozen voor gepolijste Radar wheels 5*15 met een 145/65 band  vooraan en achteraan 165/65.

De spreuk  “old VW’s never die, they just get lower” is bij deze kever echt wel van toepassing. Het chassis ligt volledig op de grond als de luchtvering vooraan op zen laagste staat.

De meeste mensen die dit ratlook kevertje langs de weg zien staan geloven nooit dat deze nog perfect op de baan kan. Maar mechanisch is deze nog volledig in orde. Zelfs na enige tijd stil staan hoef je maar de sleutel in het contact te steken en hij is vertrokken.

Het interieur is volledig origineel van de 67er.  Ook de originele lak van dit kevertje ziet er na al die tijd buiten staan  nog redelijk goed uit. Maar het is en blijft een ratlook dus de nodige roest en oneffenheden horen er natuurlijk bij.