Opel Astra GSI – First Love

Posted on

De Opel Kadett GSI van zijn vader, dat was Jitse zijn jongensdroom! De standaard GSI werd van top tot teen onder handen genomen. Zo besloot Jitse de Kadett van 1992 volledig te strippen.

De originele 2.0L GSI 16V motor was het eerste dat het operatie-bed van dichtbij zag. Zo werd het blok volledig gereviseerd en lichtjes opgeleukt met 45er Webers, 280° nokkenassen, een sportkoppeling en een licht vliegwiel.

Het appelsien kleurtje lijkt allesbehalve standaard maar toch is het zo, wat Jitse wel moest toegeven is dat het kleurtje lichtjes werd aangepast om het iets moderner te doen lijken.

Het facelift-front doet het totaalbeeld van de Kadett massa’s eer aan. Dit samen met de wielkasten die elk 3 cm breder zijn gemaakt doen de GSI heel fris ogen.

De keuze om voor Keskin KT1’s te plaatsen onder zijn project is een vastberaden keuze geweest, al had Jitse ook graag HTN Rensport velgen gevonden voor onder zijn project. Jammer genoeg zijn deze moeilijk te vinden… De Keskin’s hebben vooraan een breedte van 7.5J en achter maar liefst 9J. Dit alles aangekleed met het sportieve Pirelli Pzero Nero rubber.

De verdonkerde Irmscher achterlichten zijn een must, ze staan als gegoten en sluiten mooi aan bij het zwarte middenstuk in de koffer.

Voor de 2.0L GSI motor tot zijn recht te laten komen krijgt hij een op maat gemaakte uitlaat van het welbekende Skytune. Staat erop alsof ze ontworpen was voor deze GSI!

Hoe je de GSI ook bekijkt, hij ziet er stralend uit, hij ziet er uit als nieuw. Ook al weet je dat hij ondertussen 20jaar is.

Omdat Jitse net iets anders wou dan het doorsnee Kadett interieur koos hij voor Kadett D GT/E sportstoelen vooraan. Zo besloot hij ook om de middenstukken te overtrekken met alcantara en de wangen in het leder te bekleden. Je zou niet zeggen dat dit interieur 20jaar oud is.