New Audi RS7

Posted on

Vergeet de crisis. Nu ja, eventjes toch. Het blijft sportieve modellen regenen, op het Autosalon van Detroit vechten er ook weer enkele om de aandacht van pers en (straks) publiek. Bij Mercedes zagen we een opgefriste E 63 AMG, nauwelijks enkele tientallen meters verder trok Audi een uurtje later het doek van deze RS 7 Sportback.

De technische gegevens kunnen ons natuurlijk niet echt meer verrassen. De vijfdeurs krijgt een van twee turbo’s voorziene 4 liter-V8 met een vermogen van 560 pk en een koppel van 700 Nm. In dit geval goed voor een spurtje naar 100 km/u in 3,9 seconden, terwijl de top elektronisch tot 250 km/u wordt beperkt. Of toch niet, als je voor het optionele Dynamic Package of Dynamic Plus Package kiest. Dan kan je respectievelijk tot 280 en 305 km/u doorrazen. Nog een cijfer: het normverbruik bedraagt 9,8 liter per 100 kilometer.

De natuurlijk ook sportiever aangeklede RS 7 wordt alleen met een achttrapsautomaat geleverd, de kracht wordt over voor- en achterwielen verdeeld. In welke verhouding dat gebeurt, hangt af van de rijomstandigheden. Keramische remmen kosten extra, er zijn ook nog pakketten om de auto er nog wat stoerder te laten uitzien. Idem dito voor het interieur, trouwens. Blijft alleen nog het keuzeprobleem: een RS 6 Avant of een RS 7 Sportback? Of misschien toch een AMG…