Mercedes E350 – Fitment has a name

Posted on

Wat oorspronkelijk bedoeld was als een verassing draaide voor 29-jarige Wilson helemaal anders uit als gedacht, maar als we het nader gaan bekijken mag Wilson in zijn 2 handen klappen!

Wilson’s vader ging na een lange loopbaan eindelijk op pensioen en dacht zijn vader te verassen met een leuk kado. Zo gezegd, zo gedaan. Hij besloot voor zen vader deze wagen te bestellen bij de plaatselijke Mercedes dealer waar hij ook hoofdmechanieker is. Vlak voor de wagen zou geleverd zijn was hij een 3-tal weken van huis op vakantie en als hij aankwam zag hij eens splinternieuwe Scion Xb op de oprit staan.

Na lang overleg en véél twijfel om hem terug te verkopen heeft Wilson de wagen dan maar zelf gehouden en rijd zen vader nu rond met de Scion Xb.

Iets zegt ons dat hij er niet zo een grote spijt van heeft. Als we nog maar op de velgen alleen aankijken zien we prachtige BBS Lemans met héél speciale buitenringen. Een superknappe creatie van Memoryfab.

Remus uitlaten hebben even een slechtere periode gekend maar zijn helemaal terug van weg geweest! Onder de E350 mag een volledige lijn plaatsnemen, samen met de knappe eind-dempers.

Als we met troste eigenaar Wilson praten over ophangingen merken we al snel dat we hem niets meer moeten bijbrengen of wijsmaken. Zijn Merc ligt dat ook zoals hij moet liggen, inderdaad liggen! Als je de wielkast – velg verhouding ziet weet je genoeg!

Een Airrex prototype luchtvering mocht plaatsnemen onder de E350, dit in samenwerking met een Ridetech E3 digital air management system, omdat het ook niet altijd Accuair moet zijn wat de klok slaat.

Verstelbaar camber en in hardheid, van een top-ophanging gesproken!

Volgeduwde koffers als deze worden vrij zelden… Wilson wist 2 JL, een JL versterker en een PAC interfacing module in zen koffer te verwerken. Wij zijn vooral fan van de in en-afwerking!

Nog meer prachtige afwerking vinden we in het interieur terug. Knap ruitenmotief in alcantara en lederafwerking!