Mercedes-Benz CLA Edition 1

Posted on

De CLA Edition 1 is slechts twaalf maanden verkrijgbaar. Tot de exclusieve uitrusting van het met alle motoriseringen combineerbare model behoren onder andere het NEON ART interieur met lederen bekleding en zwart DINAMICA microvezel met gele contrasterende sierstiksels. De CLA Edition 1 is leverbaar vanaf € 40.686.

Mercedes-Benz breidt zijn serie special editions uit met de CLA Edition 1 die alleen in het eerste jaar na zijn marktintroductie leverbaar zal zijn. De Edition 1 is een combinatie van bijzondere uitrustingskenmerken die de sportiviteit en exclusiviteit van de vierdeurs coupé benadrukken. Hiertoe behoort de lak in naar keuze mountaingrijs, kosmoszwart, nachtzwart, cirruswit of designo poolzilver magno (naar verwachting leverbaar vanaf het derde kwartaal 2013). AMG vóór- en achterskirts en dorpelverbreders zorgen in combinatie met de zwart gelakte AMG multispaaks lichtmetalen velgen voor een krachtige uitstraling. De diamond grille heeft een met chroom ingelegde zwarte lamel. Bi-xenon koplampen zijn standaard en hetzelfde geldt voor het verlaagde sportonderstel.

Het NEON ART interieur is exclusief voorbehouden aan deze special edition. De sportstoelen zijn uitgevoerd met lederen bekleding en zwart DINAMICA microvezel. Gele sierstiksels zorgen voor een bijzonder contrast. Het instrumentenpaneel en de bovenkant van de portieren zijn in ARTICO lederlook met gele sierstiksels in wrap-around look vormgegeven. Sierelementen in dwarsgeslepen aluminium en een aan de onderkant afgevlakt multifunctioneel driespaaks sportstuur in geperforeerd nappaleder ronden de dynamische uitstraling af.