Ferrari F12 Berlinetta by Camshaft

Posted on

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_1

De Ferrari F12berlinetta is zonder twijfel het overtuigendste voorbeeld van Italiaanse autobouwkunst. Dit supertalent op het gebied van rijdynamiek afkomstig uit de sportwagenfabriek in Maranello weet 740 pk (= 544 kW) oftewel 690 Nm maximale koppel uit een V12-motor met 6,3 liter cilinderinhoud te halen en kan zo in onvoorstelbaar korte tijden versnellen tot 100, 200 en 300 km/h.

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_8

Ook de Vmax van 340 km/h laat verder niets te wensen over. Officieel zijn in het laatste kwartaal van 2012 in totaal 37 nieuwe exemplaren van de Ferrari F12 toegelaten tot de Duitse openbare weg. Elk van deze ferrariā€™s heeft iets absoluut unieks.

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_7

Over uniek gesproken: wederom neemt het in het wrappen van premiumcars gespecialiseerde bedrijf CAM SHAFT uit Kempen (niet ver van de Nederlandse grens bij Venlo) het voortouw en breidt het het exclusieve assortiment uit met nog een matte metallic-kleurige folie. De naam van deze nieuwe folie: ‘Titanium Matt Metallic’.

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_6

De kosten om de complete buitenhuid van de Ferrari F12berlinetta van folie te voorzien bedragen 3100 euro. Maar wat als je de deur open doet? Het komt maar al te vaak voor dat de instaplijsten en zichtbare randen van de portieren op schandalige wijze worden verwaarloosd: een doodzonde voor echte fans.

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_5

Bij CAM SHAFT is de meerprijs voor het premiumpakket 800 euro. Daarbij worden dan zowel de instaplijsten als de zichtbare portierranden volledig van folie voorzien, zodat de oorspronkelijke lak niet meer zichtbaar is.

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_4

CAM SHAFT raadt aan om de originele velgen te voorzien van een poedercoating in mat grijsmetallic om de unieke folie nog beter tot zijn recht te laten komen. De prijs hiervoor komt op 800 euro, demontage en montage van de banden inbegrepen. Deze poedercoating kan trouwens probleemloos tegelijk met de folie worden aangebracht.

cam_shaft_ferrari-f12berlinetta_2

Car Care - Meguiars final