Bmw E36 M3 GT – Twinturbo fun!

Posted on

SONY DSC

Met een waslijst aan motormodificaties is dit niet je dagdagelijkse Bmw E36 M3… De echte kenners en liefhebbers smullen als ze dit ongeloofelijk project zien.

SONY DSC

Men zou al snel denken dat het donkergroene kleurtje niet standaard Bmw is maar niets is minder waar. Dit BRG312-kleur is standaard. Standaard wetende dat deze E36 M3 GT een speciale uitvoering is waarvan er maar 350 gemaakt zijn.

SONY DSC

Sveinn, trotse eigenaar van deze machine heeft van deze E36 zijn racekar gemaakt voor de véle trackdays waar hij zo graag aan deelneemt. Zo is Spa Francourchamps, de Nurburgring, … allemaal geen onbereden circuit meer.

SONY DSC

Onder dit prachtig glanzend koetswerk zitten uren, dagen, weken werk, en dit allemaal om hem een paar tienden van een seconden sneller en sneller over een track te laten scheuren.

SONY DSC

Een droom van een S50B30 motor met een S50B32 kop, goed voor een 490pk en 660nm. Met een lijst aan tuningonderdelen die ons eerder eindeloos lijkt is deze motor een staaltje toptechniek. De Twin Garret GT2252 Turbos zijn het topje van de ijsberg!

Car Care - Meguiars final

SONY DSC

Bij een echte raceauto hoort uiteraard ook een degelijke ophanging, daarom koos Sveinn voor een H&R schroefophanging samen met Intrax camberplates, perfect voor het vele track-use!

SONY DSC

Geloof het of niet maar deze E36 heeft al 13 serieuze circuit-jaren op de teller staan… you wouldn’t tell!

DSC05694

Ontzettend coole 18″ BBS RC303 velgen in een maagdelijk wit kleurtje hebben het genoegen om onder deze M3 GT te mogen plaatsnemen!

SONY DSC

En voor de 490pk een knap geluid te geven werd er een Supersprint uitlaatlijn voorzien, bij het geluid kan je je al een idee vormen…

SONY DSC

Enkel nuttige onderdelen hier, oersterke Recaro Pole Position stoelen, Schroth 5point racing harnas, een Momo stuurtje… We zouden er zo in willen stappen en hem een paar rondjes op de Nurburgring trakteren!

SONY DSC

2012products-lowres