Bmw E30 M3 – Raw power by Prodrive!

Posted on

SONY DSC

Bij de die-hard auto fans onder ons zal er wel een stevig belletje gaan rinkelen als we M3 en Prodrive in 1 zin vernoemen. Sinds 1984 is Prodrive dan ook het bedrijf dat de norm zet onder de rallywagens!

SONY DSC

Deze E30 is op maat gemaakt geweest voor de rijder Delecour en bijzitster Pauwels, deze hebben er dan ook heel wat rallywedstrijden mee gewonnen in 1988.

SONY DSC

Voor de twijfelaars nog onder ons, dit is dus een echte oerdegelijke rallywagen!

SONY DSC

Dankzij hun precisie-werk heeft Prodrive dan ook een record gevestigd van 13 overwinningen in 1 seizoen! Nog nooit gezien dat 1 team zoveel overwinningen neemt in 1 seizoen.

SONY DSC

Als we de M3 op zijn looks mogen beoordelen geven we hem een dikke 10, hij heeft alles wat we maar willen! Een knappe stance, vette wielen, rolkooi, … noem maar op! Enige wat voor ons mag verwijderd worden is het koplamp-gezwel op de motorkap, maar die bewijst zijn nut zeker en vast op nachtelijke parcours!

SONY DSC

Gewichtsbesparing alom in de E30, ook binnenin! De carbon kuipstoelen en het leeggehaalde interieur zijn een ware streling voor het oog en een bevordering qua rijeigenschappen!

SONY DSC

Vergeet die saaie originele meters, dit is zelf beter dan je iPad!

SONY DSC

Geen neons, geen gadgets maar 1 voor 1 die-hard rallygoods! Benzinepomp, raamwissers, lichten, koelingfan, … alles kan hier bedient mee worden.

SONY DSC

Where the magic happens! Een oerdegelijke Bmw M blok, een 4 cylinder die waarschijnlijk de beste creatie uit Munchen is!

SONY DSC

Car Care - Meguiars final