Bmw E21 by Kevve – Beemer lovin’

Posted on

Wat begon met een lange zoektocht naar die Bmw-klassieker eindigde bij het vinden van deze E21 op een lokale zoekertjes site. Het zoekertje was 30minuten oud en een uur later stond Kevve aan de wagen en 10minuten later was hij in zijn bezit.

Een roestvrije kas en een interieur dat er zeer netjes bijlag waren beiden een must. De Bmw in zijn totaal was in vrij gunstige staat al liet de motor het af en toe afweten. Dit ondanks hij maar 85.000km had. Wat afstelling en een nieuwe koppakking al kan doen. Alvast het grootste probleem opgelost!

Met Andy & Kenny van Kean Suspensions als goede vrienden lag de E21 al snel héél dicht bij moeder aarde. Er werd gekozen voor kleppen per wiel en dit in combinatie met een Switchspeed van AccuAir.

Na een setje BBS RS’en op de kop te kunnen te tikken was de tijd aangebroken voor het beter pas en meetwerk! Doordat de wagen zo laag gaat (betere grondwerk) was het achteraan niet mogelijk om breed te gaan. Daardoor werd er gekozen voor brede buitenringen en smallere binnenringen. Zo viel dit minder op.

Dankzij Andy (Kean Suspensions) zijn precisie meetwerk werd de maximale breedte bereikt met de nieuwe ringen zodat de wagen toch nog altijd volledig plat kon liggen en de wielen er vrij breed uitzagen…

Wat een velg en een kwalitatieve luchtvering al niet kan doen met een wagen!

Al snel mochten de originele zetels plaatsruimen voor een iets sportiever exemplaar.

Omdat Bride’s in zwart leder of stof hier niet zouden inpassen werden deze overtrokken in ongeveer hetzelfde stofje als origineel.

En ook de achterbank werd in hetzelfde motief overtrokken.

Zo werd dan ook het seizoen afgewerkt.

Toen werd het stilletjes aan tijd voor de motor en de wielkasten aan te passen zodat de velgen toch een maatje breder kunnen gemaakt worden. Dus tijd voor het beter afbraak werk.

Eens de motor er uit kon er het één en het ander verwijderd worden en opgekuist. Was wel eens nodig na 31 jaar zorgeloos rondcruisen.

Zo werd de batterij verhuist naar de koffer, de zekeringdoos kreeg ook een nieuwe locatie en zo werden ook de ruitenwissers gecleaned.

Na ettelijke dagen rollen, kloppen, opwarmen en nog eens rollen werden de wielkasten een 3 tal centimeter per zijde verbreed achteraan.

Voor werd ook gekozen om de wielkasten iets hoger en breder te zetten, zo kon er ook een bredere buitenring op en kon er ook overgedraaid worden als de wagen op het laagste punt staat.

Zo ziet het er uit met de aangepaste wielkasten. Let wel op dat de motor er niet inligt dus deze met de motor erin nog iets lager komt aan de voorzijde.

De uitsparing van de standaard uitlaat werd ook groter gemaakt voor een custom made uitlaatstuk. Ook werd de eindemper onder handen genomen omdat de originele het niet zo had met moeder aarde.

Off for some new paint…

Ondertussen werd de motor opgepoetst en nieuwe dichtingen en een nieuwe koppeling gestoken. Zo was het blokje weer klaar voor enkele tienduizenden kilometers zonder zorgen.

Wat is een mooie auto zonder goed hart? Inderdaad, niets…

Omdat het tijd was voor een nieuwe laklaag werd ook gekozen voor een nieuw strak kleurtje.

Tijd om alles terug te monteren, the fun part!

Ziet er strak uit, less is more!

De nieuwe wielen in combinatie met de nieuwe wielkasten, It won’t get better then this!

Omdat de Bride stoelen al in carbon waren werd beslist om de lijn van carbon door te trekken naar meerdere onderdelen zoals het dashboard, klinken, spiegel, …

Nog net nieuwe bandjes monteren en de E21 is er weer klaar voor na een lange tijd weg geweest te zijn.

Een volledig feature van Kevve’s E21 volgt later dit jaar nog.