Bmw 1 – Tracked!

Posted on

Enige tijd terug hadden we de eer om bij JJ Motorsport op bezoek te gaan. We kregen er de kans hun Bmw 132is te fotograferen en een leuke babbel te slaan met hun. We stonden versteld van deze prachtcreatie!

Waar is JJ Motorsport in gespecialiseerd?
Onze hoofdtaak is jouw Bmw op het circuit brengen: racing, trackdays, onderhoud en opbouw van Bmw racewagens en trackdaywagens.

Wat is deze 1 reeks nu precies?
Wij noemen het de Bmw 132is. De wagen zelf is gebasseerd op een facelift E87 model. We hebben hem gebouw in 2008 tot2010. In 2009 hadden we teveel werk met andere wagens dus heeft hij in een hoek van de werkplaats gestaan.

Is het een officiële wagen die kan en mag meerijden in het kampioenschap?
Jazeker, hij heeft meegereden in het Belcar kampioenschap!

Heb je je altijd al in Bmw’s geïntresseerd?
Van jongs af was ik gefassineert door auto’s en dan ook in Bmw. Zolang ik te klein was om zelf één te besturen wist ik me bezig te houden met hun design, de motors en de sportiviteit. Sinds ik er zelf mee rijd gaat het me meer om het plezier dat je krijgt van het besturen.

Wat was je eerste Bmw?
Men eerste Bmw was een E46 uit 1999, een 320d met M-sportpacket met een mooi17” velgje onder en rood lederen interieur.

Is dit JJ Motorsports eerste racewagen?
Als JJ Motorsport zijn we in 2003 gestart in de Mini Challenge in2003. In 2006 reden we in verschillende clubsports en drifting reeksen en in 2007 reden we met de Bmw 120d en in 2008-2009 met de Bmw 130i dus we hebben er wel al wat leuke projecten opzitten.

Dat deze ombouw niet goedkoop was konden we al raden, hoeveel heb je hierin geïnvesteerd?
De body zelf hebben we bij een dealer kunnen kopen voor een kleine €6.000, de auto had een kleine brand gehad onder het dashboard. Maar omdat we juist het body nodig hadden was dit de perfecte wagen voor ons. Over de periode hebben we een €90.000 gespendeerd aan dit project, en dit zonder onze uren te tellen…

Gingen de werken zoals gepland aan het project? Met het in en op-bouwen van de motor in combinatie met de ECU unit hadden we wat problemen maar over het algemeen ging het vrij ok.

Wat is nu je favoriete onderdeel of modificatie aan de wagen?
Eigenlijk zijn er wel een paar, het WTCC chassis, de bodykit, de endurance remmen, de data-logging met ECU en video-connectie… Wat ik echt leuk vind is dat we de endurance tank on de achterzetels hebben kunnen inbouwen, dat brengt het zwaarte punt helemaal naar beneden.

Wat wil je met de wagen nog bereiken?
Hij staat nu te koop of te huur om series zoals BRCC, Britcar, VLN of Supercarchallenge mee te rijden… we zien wel.

Laatste vraag, denk dat je enthousiasme voor auto’s tunen er ooit zal uitgaan?
Wel, ik hoop van niet!