Audi TT – May the force be with you

Posted on

SONY DSC

Wat ons het eerste in gedachte komt bij het zien van deze Audi TT is Darth Vader van Star Wars. Als je de auto de eerste maal ziet heeft hij iets kwaadaardig, iets donker en gemeen over zich maar dat geeft hem net zo een hoge x-factor!

SONY DSC

29-Jarige Bart Van Assche slaagt er verbazend goed in om de stealth-look te evenaren op zen TT. Al de zwart geschilderde onderdelen gecombineerd met echt carbon geven die door velen gedroomde stealth-look!

SONY DSC

De Corniche velgen mogen volgens Bart dan wel zijn wintervelgen zijn maar wij drongen er op aan om de foto’s te nemen op deze velgen en niet zijn Audi A8 velgen.

SONY DSC

Versta ons niet verkeerd, we hebben niets tegen A8 velgen maar de zwarte Corniche Challenge velgen staan er bijzonder bruut op en dragen perfect bij tot de donkere ‘Star Wars’-look!

SONY DSC

Tussen al dat zwart spuitwerk vinden we mooie grote Audi TT S remschijven en remklauwen, het zijn deze subtiele maar doeltreffende onderdelen die van een doodgewoon project een uitzonderlijk project maken!

SONY DSC

Een oerdegelijke H&R schroefophanging heeft het genoegen om te mogen plaatsnemen onder Bart’s TT. Lager hoeft niet, hoger zou strafbaar zijn!

SONY DSC

Een Milltek-uitlaat mag het knappe poepwerk vervolledigen en om het cleane aspect te voeden heeft Bart ook nog de logo’s van de kofferklep verwijderd.

[embedplusvideo height=”364″ width=”598″ standard=”http://www.youtube.com/v/Bl-eOvlMxHg?fs=1″ vars=”ytid=Bl-eOvlMxHg&width=598&height=364&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7515″ /]

Geef toe, hij klinkt vet!

SONY DSC

De stance is om bij weg te dromen, hij lijkt zo klaar voor het circuit op te vliegen!

SONY DSC

Eén van de leuke opties aan een TT is het uitklapbare spoilertje, als we dan toch zo heerlijk mogen zijn, we zijn wel fan van dit spoilerwerk!

SONY DSC

Bart stijgt enorm in onze achting door al het gebruik van echt carbon. Dit op subtiele plekken waar waarschijnlijk de helft van de meetingganger het niet opmerkt maar het er wel is.

ultimatewallf

SONY DSC

Geen diesel, maar een oerdegelijke 2 liter benzine motor voorzien met de nodige turbo die de nodige 274 gechipte pk’s en 399Nm levert.

SONY DSC

De voorbumper is OEM en dus afkomstig uit de Audi garage, we vinden deze standaard terug op de TT RS editie. Bart wist een nette voor en achterbumper te versieren voor zijn project.

SONY DSC

En ze staan er meer dan perfect op. Ook zijn er massas kleine details gecleaned en verwijderd om hem nog vloeiender te laten aansluiten.

SONY DSC

Carbon handgrepen, carbon middenconsole, carbon tellerbehuizing, carbon sierlijsten, … kortom aan carbon echt geen tekort. Laat het Bart vooral duidelijk zijn dat hij voorstander is van het echte werk, dus geen namaak carbon folie!

SONY DSC

De Recaro CS stoelen staan er als gegoten bij, Audi levert deze stoelen dan ook standaard in zijn exclusievere sportmodellen dus het kan maar enkel een positieve touch geven!

SONY DSC

De carbonnen onderdelen brengen zoveel klasse met zich mee, prachtig!

SONY DSC

Details maken de wagen, meermaals gezegd, en meermaals bevestigd…

SONY DSC

 

Photos: Raekelboom Kevin – Kevve.be
http://www.kevve.be
http://www.facebook.com/Kevvebe-Automotive-Photography

MeguiarsPackaging1000x500-50