Audi TT by Christophe – Wheel whoring!

Posted on

Na 5 jaar bouwen en verbouwen aan zijn vorig project, de schitterend Citroen Saxo was voor Christophe een nieuw tijdperk aangebroken. De Saxo mocht plaatsruimen voor een fonkelnieuwe Audi TT van 2008. Deze met een 2.0 TFSI benzine motor.

De TT was nog maar enkele dagen in het bezit van Christophe en de standaard ophanging mocht al plaatsruimen voor een kwalitatieve Kw ophanging.

Ook Crauwels banden die Christophe aan de ophanging hielp kon hem overtuigen een setje replica BBS velgen te monteren om qua velgenkeuze iets beter voor de dag te komen als de standaard wielen.

Zo gezegd, zo gedaan! Enkele uren na de aankoop van de wagen zag de wagen er al super uit. Wat een verlaging en een setje velgen al niet kunnen doen!

Super als je ons vraagt! En zeker op die korte tijdspanne!

Bij een knappe bolide horen natuurlijk ook bijpassende uitlaten. Als een oude rot in het vak kan er niemand beter uitlaten en/of sierstukken plaatsen dan Skytune in Maldegem. Ook Christophe koos voor zijn vakwerk!

Ondertussen werd ook nog maar besloten om de BBS replica’s om te wisselen tegen RH ZW4 velgen. Ook werd de KW ophaning al snel ingewisselt tegen een luchtophanging. Deze ging nu éénmaal lager als de KW Schroefophanging. Let op deze foto vooral ook op de schitterende uitlaatsierstukken!

Omdat Christophe een echte ‘wheel wore’ is wist hij geen genoegen te nemen met de glanzende RH ZW4 velgen en werden deze tijdloos knappe BBS RS’en aangekocht. Met deze velgen kan je enorm weinig fout doen en ze stonden dan ook als gegoten onder de TT.

En ja… omdat de BBS RS’en dan toch iets te tijdloos waren naar Christophe zijn mening werd er plaats gemaakt voor deze custom made Rotiform DAB’s.

Enkele duizende euro’s verder en de TT staat weer op een exclusief ander setje wielen! Van exclusief gesproken!

Ondertussen werd er ook hard gewerkt aan het betere zitwerk voor de TT. Christophe kon deze set Recaro stoelen op de kop tikken.

Eénmaal overtrokken zagen deze er terug zoals nieuw uit en straalden pure klasse uit in het interieur!

In tussentijd zijn we weer een jaartje verder op de kalender. Zoals we ondertussen weten kan de TT niet langer als 1 jaar met dezelfde schoenen blijven rondrijden… Daarom werden deze Kerscher KCS’ goed bevonden voor even mee de show te stelen.

Na een kleine tegenslag (lees: ongevalletje) in het verkeer was het tijd om een volledige respray te doen om het lakwerk terug overal even strak te krijgen als het standaard was.

Intussen werden ook wat kleinere onderdelen gewrapt in carbon folie…

En om een echt wielhoer verhaal af te maken sluiten we af met de vetste set-up van allemaal. De 18 BBS RS velgen met custom made Rotiform buitenranden. The best of both worlds!

Well played Christophe!