Audi Quattro – The Partsmanagar

Posted on

Als trouwe Audi-fanaat ken je ongetwijfeld Coen Donkers wel, of althans zijn onderdelen magazijn. De achtergrond van deze fotoshoot zegt genoeg, de motorblokken liggen klaar in het rek voor gebruik!

Met alle onderdelen voor handen besloot Coen om een Audi Quattro te bouwen die nog net iets beter was als de standaard-rally uitvoering die toen te verkrijgen was.

Coen koos om de originele motor in te wisselen tegen een V8 4.2 motor die ook gebruikt word in de Audi S4. Hierdoor word er een 344pk gecreeërd met 500Nm aan koppel, wat zeker niet slecht is voor een wagen die maar (leeg) een 1400kg weegt!

Geef toe, het staat mooi! Een wagen van 1998 met een hyper moderne motor van 7 jaar jonger! De engine-swap waar iedereen van droomt!

Met zoveel trappelende paarden moet er uiteraard ook gedacht worden aan het betere remwerk. Coen koos hiervoor uiteraard voor een kwalitatieve Porsche remmen-set! Deze komt mooi in beeld door de spaken van de 17″ Azev velgen!

Het interieur is één van de weinige onderdelen dat standaard is gebleven. Zoals je ziet vragen de zetels echt niet om vervangen te worden. De kuipstoelen zijn op en top rally gericht en bieden meer dan genoeg steun wanneer het even harder gaat!

De rolkooi, de electrische kuipstoelen, het sportstuur en de halve kilo zand in het interieur, deze wagen vraagt gewoon om mee gereden te worden!